Μειώσεις στα ενοίκια για τους μήνες Οκτώβριο 2020 και Νοέμβριο 2020

Κατατέθηκε τροπολογία του υπ. οικονομικών προς ψήφιση η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής (όσον αφορά συγκεκριμένα το Ηράκλειο Κρήτης):

-Προαιρετική (προϋποθέτει συμφωνία εκμισθωτή και μισθωτή) μείωση μισθώματος μόνο για τους μήνες Σεπτέμβριο 2020 και Οκτώβριο 2020 κατά 30% για μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης που πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Κορωνιού και μισθώσεις κύριας κατοικίας, κατά τα ειδικώς οριζόμενα.

-40% υποχρεωτική μείωση από μήνα Νοέμβριο 2020 σε μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης για την οποία έχουν εκδοθεί έκτακτα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας.

-υποχρεωτική μείωση 40% από μήνα Νοέμβριο 2020 εφόσον μισθωτής είναι εργαζόμενος ή σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19

– υποχρεωτική μείωση 40% από μήνα Νοέμβριο 2020 σε συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου – εξαρτώμενου μέλους που φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση στο Ηράκλειο και έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.taxheaven.gr/news/51494/tropologia-me-nea-metra-ti-problepetai-gia-thn-ypoxrewtikh-meiwsh-enoikiwn-katabolh-toy-hmiseos-ths-meiwshs-twn-misowmatwn-stoys-ekmisowtes-paratash-prooesmiwn-ryomish-gia-tis-epitages?fbclid=IwAR0690frcg21S7mjHoYdaaJ2lBEVIuaBZpsS4a0R27hEDY7LNRWmXcdSQzM

Leave a Comment